Bio


HEADS DOWN kwam in september 2006 voor het eerst bij elkaar. De leden van de band hadden elkaar via via leren kennen en hadden weer eens zin om, naast hun andere muzikale activiteiten, hun favoriete rock-covers ten gehore te gaan brengen. Daarnaast hebben alle leden van HEADS DOWN een gezonde hekel aan het steeds meer oprukkende fenomeen 'tribute-band', wat voor de muzikant inhoud dat hij/zij de restrictie heeft om alleen maar songs van één artiest ten gehore te moeten brengen terwijl er zo veel goede rocksongs van verschillende artiesten zijn. HEADS DOWN is dan ook een onvervalste coverband die nummers van meerdere artiesten speelt waarbij veel mensen in één avond waar voor hun geld krijgen.

HEADS DOWN brengt dan ook een setlist ten gehore die veel verschillende rockfans kan boeien, waarbij de kwaliteit van de muziek in combinatie met veel speelplezier en 'showmanship' voorop staan. Songs van bands als Van Halen, Rainbow, Deep Purple, Bon Jovi, Black Sabbath, Slade, Alice Cooper, Free en The Black Crowes staan aan de basis van een avondje HEADS DOWN, aangevuld met nog veel meer rock klassiekers.

Ian Parry is in Nederland vooral bekend door zijn werk met Vengeance. Zijn vocale bereik in combinatie met zijn on-stage presentatie maken hem een waardevolle frontman voor HEADS DOWN. Tijdens de show blijft hij het publiek bewerken met zijn talent en enthousiasme wat een inspiratie is voor menig jong talent.

Gert Nijboer is naast de HEADS DOWN gitarist tevens snarenbewerker in Highway Chile, een oer-hollandse rockband die zijn roots heeft in de jaren '80. Gert mag met recht de Nederlandse 'Yngwie Malmsteen' genoemd worden want hij is zo veel meer dan een simpele accoordenboer: Zijn talent en vingervlugheid op de gitaarhals kan door weinigen worden geëvenaard.

Arjo Miedema is de combinatie van bassist en frontman in één. Naast zijn zeer strakke en groovende basspel zingt hij samen met Ian de sterren van de hemel en het is dan ook niet voor niets dat hij frontman is bij Neerlands Bikerband numero uno: Pluis en de Struikrovers.

Noel van Eersel heeft al veel op zijn gekervde drumstok staan. Hij slaat er al sinds zijn 9de levensjaar me in het rond in bands als Nembrionic (death metal), The Untuned en de Osdorp Posse waarmee hij ooit op het prestigueze Pinkpop heeft gestaan!

Deze vier mannen hebben als doel: Een retestrakke band neerzetten die voor een feest der herkenning (en soms juist niet) kan zorgen waarbij het meezing-gehalte hoog is en het vloeien van drank rijkelijk. HEADS DOWN wil tevens dat de setlist nooit twee avonden dezelfde is en blijft zichzelf dus vernieuwen door middel van het toevoegen van nieuw materiaal aan de setlist. 

Rock moet weer terug naar de roots en met een band als HEADS DOWN is een geweldige avond rocken gewaarborgd.