Nieuws


16-08-2009

Het optreden op de Harleydag Breda is weer in de oude bezetting: Ian, Arjo, Eric en Gert


25-06-2008

Helaas hebben we deze week in goed overleg afscheid genomen van Don Feltges als zanger van Heads Down. En hoewel Don zeker als vriend van de band bij ons betrokken is scheiden onze wegen muzikaal. Don heeft aangegeven zich de komende tijd op zijn privé te richten en de vriendschap blijft!

Maar Heads Down gaat door met hernieuwde energie, want na lange tijd is terug in de basisopstelling.. Ian Parry (www.ianparry.com), de mega-zanger/entertainer en het gezicht van Heads Down.

Ian heeft aangegeven samen met Gert, Noel en Arjo verder te bouwen aan het succes van Heads Down. En met geluidsman Rob van Essen zal Heads Down de komende tijd weer verder bouwen aan het succes.

Wil je de nieuwe samenstelling van Heads Down zien, met Ian Parry en Noel van Eersel, kom dan zondag 29 juni a.s. naar Utrecht, Rotsoord 7. Vanaf 15.30u zal een ruim 2 uur durend spektakel van Heads Down door de straten klinken.

Voor meer informatie, zie de site www.headsdown.nl of www.hdcutreg.nl


Namens Heads Down

Long live Rock ‘n Roll
 


25-04-2008

HEADS DOWN welcomes Noel (RULE) van Eersel


(picture made by
Frank Doorhof)

We zijn blij kenbaar te maken dat rockdrummer en showmaster Noel (RULE) van Eersel deze week is aangetreden als drummer bij HEADS DOWN.
Noel speelt al sinds zijn 9e jaar drums en heeft met een groot aantal bands uit binnen en buitenland opgetreden.
Noel is ondermeer te beluisteren op zijn myspace en eigen website www.noelvaneersel.nl en is te vinden via ondermeer Nembrionic (death metal), the Untuned en Osdorp Posse.
Noel heeft laten weten met veel plezier en inzet het succes van HEADS DOWN voort te zetten.
Check Noel Live met HEADS DOWN op 14 juni in Putte (NB) of 29 juni op de Harleydag in Utrecht.

Long live Rock 'n Roll!
De boyz van HEADS DOWN

 


Nederland Rockland, 11-01-2008,

Het is zover

Na een aantal maal erg intensief bij elkaar te zijn gekomen om muziekkeuzes uit te wisselen, sfeer te proeven en niet geheel onbelangrijk, te kijken of we met zijn allen op een ROCK - lijn zitten.

Hebben we ons eerste optreden te pakken.

Jawel Heads Down gaat weer spelen.!!

Met onze nieuwe zanger binnen de gelederen, Don Feltges

Verder is de band natuurlijk ongewijzigd, dus met

Arjo Miedema, backing vocals en bass,
Gert Nijboer, gitaar
Erik Stout, drums.

Het eerste openbare optreden dat Heads Down gaat doen is op donderdag 06 maart.
Het wordt een optreden van 45 minuten als voorprogramma van Tempestt / Jeff Scott Soto.
Dit is een Braziliaans project van Jeff Scott Soto, former singer of Journey en Talisman
Het gaat plaats vinden de Boerderij in Zoetermeer

Wij zijn hier natuurlijk erg blij mee.
Iedereen is welkom, kijk op de site van de boerderij voor toegangsprijzen

Verder gaat Heads Down het eerste avondvullende optreden geven op 05 April.
Dit optreden gaat plaats vinden in café Under the Bridge in Alphen ad Rijn
Dit optreden bestaat uit twee lange sets.
Heads Down heeft tegen die tijd ongeveer 40 heerlijke Rockklassiekers er in zitten, dus keus genoeg en als het gezellig is (en waarom niet in Under the Bridge) weten we nog niet hoe laat we stoppen.!!!

Kijk voor verdere informatie op onze site.
www.headsdown.nl

Hopende alle fans van Heads Down weer tevreden hebben gesteld

Gr Rob
General Manager Heads Down
06 26726334, info@headsdown.nl
 


03-12-07

Mijne dames en heren

Wij zijn POWER PRIDE
Heads Down is zeer binnenkort weer volop te boeken.
Met gepaste trots kunnen wij vermelden dat Heads Down, zeer binnenkort weer op volle snelheid op de buhnes te vinden is.
We hebben een nieuwe zanger binnen de gelederen, niemand minder dan

DON FELTGES

is de band op vocals komen versterken.

Zoals iedereen begrijpt, zijn we zeer blij dat we door kunnen met Heads Down
Er komt dus geen einde aan het super Rockverhaal.!!

Heads Down Rockt door!!

Vanaf week 49 gaan we in de oefenruimte beginnen met een aantal nummers op elkaar afstemmen, daarna gaan we kijken wanneer we klaar zijn om weer een TOP prestatie neer te zetten en elke zaal met Rockers plat te spelen.

Don Is zanger bij Powerslave, een zeer gerenommeerde Iron Maiden tribute die in ons land een goede reputatie heeft en verder is hij de zanger van CHINA WHITE
Deze band kan echter de komende periode niet op treden, omdat drummer hans in t zandt met Vengeance tourt.
Don blijft dit ook gewoon doen, Heads Down is een extra uitdaging van zijn capaciteiten

Reden dus genoeg om deze klasse zanger binnen onze klup te verwelkomen

Wij gaan ervan uit dat Heads Down vanaf februari 2008 weer klaar is om te spelen
Natuurlijk blijven de Rockklassiekers die wij reeds speelden op het repertoire staan, echter met de bezetting van DON, kan het wel eens zo zijn dat er wat andere klassiekers worden toegevoegd.
Echter alle van een hoog BALLEN gehalte

Wij van Heads Down bedanken iedereen voor het geduld en vertrouwen.
Wij verzekeren iedereen dat het geduld zich straks op de podia weer beloond
Wij hopen iedereen dus weer snel te mogen begroeten
Wij houden iedereen op de hoogte via de agenda op onze site
Dus, boekers > Niets houdt jullie meer tegen om deze POWER Formatie te boeken.
Indien je klassiekers van KISS, LED ZEPPELIN, VAN HALEN, WHITESNAKE, AC/DC door een Live band uitgevoerd wil zien en horen.
Dit mag je de zaal niet onthouden
HEADS DOWN, ROCKS.!!

Tot Rock's Heads Down, General Manager.


12-04-2007

Het is zover, muziek van de HEADS DOWN demo is eindelijk online! Check de 'muziek' link en vind een paar coole songs!


05-03-2007

Lopik, Hoxemacoa
Zaterdag was het tijd voor het langverwachte feest in Lopik. Ik keek er persoonlijk naar uit, omdat veel bekenden van mijn bandje PedS ook zouden komen kijken.
En omdat niemand van Heads Down de route wist, was de afspraak om om 18.00u bij mij thuis te eten (lekker chinees halen hoor!). Erik was alleen zo moe dat ie mijn bed heeft misbruikt om nog een half uur voor te slapen :-)
Vervolgens naar lopik gereden en om 8 uur het lokaal binnengewandeld en opgebouwd. Hoewel de zaal niet te groot is, voelde je gewoon dat iedereen er zin in had.

De eerste set begon al lekker knallend en hoewel het volume niveau erg hoog was, zat de sfeer er goed in.. Erik stond natuurlijk weer met zijn masker op Running with the Devil te knallen en Gert had deze keer weer het hele zaakje op orde (geen kapotte buizen meer enzo!) hahaha. Mijn grootste irritatie was dat ik ruim 4 nummers met een onstemde basgitaar heb gespeeld..en door de snelheid waarmee de nummers elkaar opvolgen geen tijd had dit aan te passen.... na het stemmen klonk het voor mezelf gelukkig een stuk beter.

Ook de tweede set was bijzonder energiek. Ian kan als geen ander de sfeer en kracht van Heads Down overbrengen bij het publiek. Ook Burn stond deze keer weer als een huis!! De reacties waren daarom ook erg leuk, waarvoor dank namens alle bandleden! Rob heeft volgens mij verder een makkie gehad maar het was allemaal wel weer zoals we dat van hem verwachten GOED!.

Speciaal wil ik Henri toch even bedanken.. De 100% fotograaf van Pluis en de Struikrovers heeft voor deze avond ook zijn camera meegenomen en prachtige foto's gemaakt, welke ook op de site te zien zijn. Verder willen we als bandje ook Juliska nog even bedanken voor de leuke DVD die ze heeft gemaakt van een aantal nummers in Schiedam en Vlaardingen. Helaas, is de geluidskwaliteit onvoldoende om op de site te zetten, maar voor het eigen archief super!

Next gig: 23 maart in De Salon in Vlaardingen.. CU there!
Arjo (bassist HD)
 


25-02-2007

Zandvoort Part 2
Nadat we op 25 januari al een keer in de Sandbar hadden gespeeld op een stormachtige donderdag was het nu de tijd om ook op zaterdag Zandvoort op de duinen te laten trillen. De Sandbar was weer de place to be, en nadat we hadden opgebouwd was het tijd voor de soundcheck. Omdat Ian wat later zou komen was er een vluchtige jam op de Black Crows en daarna tijd voor de overheerlijke chinees..... Daarna kwam Ian binnen en de sound was hard maar lekker!!
Omdat we nog een tijd moesten wachten voor de gig hebben we aan de overkant in Het Scharreltje een paar senseootjes genomen en een gezellig onderonsje gehad met de kroegeigenaar. Hij had funniest video avond, dus na een uur zitten lachen achter het beeldscherm was het tijd voor de Sandbar.

De eerste avond met HD was een hele rustige avond met zo'n 12 bezoekers. Met Pluis twee weken geleden speelde ik er voor 16 bezoekers (ja toen ook weeralarm met sneeuw, net als 25 jan), maar deze keer was de zaak toch redelijk goed gevuld. De eerste set stond dus ook weer als een huis en verbazingwekkend hoe gezellig een kleine kroeg dan kan zijn.. veel mensen stonden te dansen en luidkeels mee te zingen!

In de pauze even uitblazen.... de temperatuur binnen was vergelijkbaar met een finse sauna wat ook zichtbaar was aan het shirt van onze Erik. Zelfs het masker dat hij draagt tijdens Running with the Devil was drijfnat! Maar goed, droog shirtje, en een verkoelend biertje en vol gas set twee in.

De tweede set begon met de drumsolo waarna Hot for Teacher werd ingezet. Toch altijd een tricky song met een zeer complex drumpartijtje... de fans van HD praten inmiddels al over deze roemruchte drummer, die show en techniek perfect weet te combineren. Daarna natuurlijk ook de andere songs, en ik denk dat we met z'n vieren weer een knallend feestje hebben neergezet. Zowel de zang van Ian, als ook de oogverblindende snelheid van de vingers van Gert maakte het weer een spectakel dat alleen Heads Down is toevertrouwd.

Volgende week is het tijd voor Lopik!! Waar dat ligt?.. tussen IJsselstein (UT) en Schoonhoven! Dus be there!!

CU next time
Arjo (bassist HD)
 


18-02-2007

Total Music was Flying!

Gisteravond was het een beetje een thuiswedstrijd.. Total Music, waar ik nu zo’n 10 jaar al thuis ben was klaar voor de energie van Heads Down. En hoewel inmiddels bekend is dat na Heads Down mijn vrienden van No Rush het hele Live-gebeuren zullen beëindigen en er geen bands meer zullen spelen, maakte dat de sfeer er niet minder om. Veel bekenden kwamen kijken naar wat al langer rondsuist.. de meest knallende rockband van Nederland.

Het opbouwen verliep lekker chaotisch, omdat de nieuwe buizen in de versterker van Gert op een maandagochtend in wikkiewakkiewee zijn gemaakt, en het niet wilde doen.. Na wat onchristelijke termen zijn de oude buizen teruggezet en jawel, SUPERSOUND bij onze Gert!

De Soundcheck was al even grappig, want Erik moest wat mensen en spullen halen en dus was hij er niet, en heeft Rene, eigenaar van Total Music de drum soundcheck gedaan… en om 21.00u de zaal open. Het is was leuk om mijn vrienden van de motorclub en van mijn oude band FastLane binnen te zien komen..

De eerste set leverde vooral verbaasde gezichten op. Voor iedereen die Heads Down voor de eerste keer zagen, was het mindblowing energie dat van het podium werd geblazen. Zelfs Rene Debets, voormalig zanger van FastLane sprong al snel op het podium en zong heerlijk mee (ik verwacht wel de nodige foto’s J).

De tweede set was mogelijk nog gekker.. met in het vierde nummer ook een gastoptreden van Tony van Reeuwijk, voormalig drummer bij FastLane, die de oude klanken van Bon Jovi met een keiharde groove ondersteunde. Voor mijzelf was het hoogte punt van de avond toch dat de grote mannen, waar ik vroeger fan van was, Vengeance, Helloise e.d. in de vorm van Ian Parry Gert Nijboer en Ernst van Ee “Take it or Leave it” van Vengeance speelden en ik mocht meebassen.. Op het podium met mijn helden van vroeger, wie wil dat nou niet.. ik scheurde bijna uit mijn wangen van trots. En dan liep Metallica (het nummer dat ik solo mag zingen) ook nog eens lekker….

Al met al was het een super gezellige avond, en ik wil iedereen die geweest is, de al “echte fans” zoals Angel en crew, maar ook alle nieuwe fans bedanken voor een waanzinnige avond.. En de mannen van Heads Down….? Blijf toch wel heel trots in dit bandje te mogen spelen.

Verder: Hou de concertagenda maar in de gaten, komende gigs zijn natuurlijk 24-2 Zandvoort en 3-3 in Lopik.. dus dat beloofd weer wat

CU namens de bassist van Heads Down (Arjo)
 


09-02-2007

Op zaterdag 17 februari aanstaande speelt HEADS DOWN in Total Music in Schiedam. Deze geweldig leuke zaal is een goed bewaard geheim in Schiedam en de band hoopt velen van jullie weer te zien om het dak er af te krijgen! Toegang is 5 Euro. Meer info en adres op www.totalmusic.nl.
 


07-02-2007

HEADS DOWN goes Hamburg!!
Op zaterdag 19 mei aanstaande zal HEADS DOWN de headliner zijn tijdens een Classic Rock event in de Ballroom, Hamburg (voorheen Headbangers Ballroom). Dat het daar fantastisch spelen is weet Erik uit ervaring, hij heeft daar al twee keer met Jeff Scott Soto gestaan en beide avonden waren feest. De Ballroom is het rock-Paradiso van Duitsland en vele grote namen (zowel uit Hamburg als internationaal) zijn bekend met de Ballroom. Bands als Helloween, Masterplan, Gamma Ray en Doro zijn frequente bezoekers van de Ballroom en de sfeer in deze toko is altijd goed voor een avond stevig rocken! HEADS DOWN is dan ook vereerd om in mei naar Hamburg te togen voor een onvergetelijke avond!
 


06-02-2007

Hallo allemaal! Om te beginnen was het optreden in de Salon vorige maand helemaal super! HEADS DOWN heeft er een waar feestje van gemaakt en het publiek ging helemaal los. Tevens was het onverwachte gastoptreden van ex-Helloise zanger Stan Verbraak erg geslaagd en leuk, temeer daar HEADS DOWN het nummer 'Smoke On The Water' voor het eerst en zonder repeteren speelde. Al met al een heerlijke Rock-avond en zeker één om te herhalen. Check vooral de foto's van dit optreden, er zitten een paar hele coole bij! We zien er naar uit om velen van jullie wederom te begroeten in Total Music in Schiedam op 17 februari aanstaande.
Daarnaast was men in The Sandbar in Zandvoort zo tevreden over HEADS DOWN, dat de band op zaterdag 24 februari aanstaande wederom acte de présence zal geven in Zandvoort. Het dak van dit geweldig gezellige live-muziekcafé moet er maar eens af vinden de bandleden!

Klik hier voor een recentie


19-01-2007

Gisteravond was het zover, de derde GIG voor Headsdown. Hoewel we met veel zin ons hadden voorbereid heeft het weer parten gespeeld in de opkomst van het publiek. Maar het publiek dat aanwezig was, heeft het echt de moeite waard gemaakt om helemaal met Windkracht 10 naar Zandvoort te rijden..
De eerste set stond als een huis, en de reacties van de mensen in Cafe Sandhuis was perfect.. het werd daardoor ook in de tweede set een groot feest, met Erik die tijdens Running with the Devil een Duivels masker op had, en natuurlijk de waanzinnige gitaarsolo van Gert... En Ian, onze britse grappenmaker, ik voel me bevoorrecht met deze mannen te spelen. Ik heb deze avond ook weer genoten van het enthousiasme waarmee de oude rock-krakers van toen nogsteeds leven hebben. You can't stop Rock 'n Roll!
Vanavond (de 19e) dus gaan we Vlaardingen op z'n kop spelen.. en Zandvoort.. pff komt in de herhaling, let maar op, en dan het dak eraf!

Arjo (bassist HD)
 


08-01-2007

HEADS DOWN begint het jaar goed met twee opéénvolgende optredens in de derde week van januari. Op donderdag 18 januari wordt The Sandbar in Zandvoort op z'n kop gezet en de dag daarop, vrijdag 19 januari, zal De Salon in Vlaardingen er aan moeten geloven. Check de 'gigs' voor meer optredens!
Daarnaast is de planning dat de HD Demo eind januari/begin februari klaar is. Vanaf dat moment zullen we dan ook geluidsfragmenten op deze site gaan zetten.

Cheers,
HEADS DOWN


04-01-2007

Hallo allemaal en welkom in het nieuwe jaar 2007! Om te beginnen hebben we een erg coole actie op touw gezet voor het optreden in De Salon op vrijdag 19 januari aanstaande. De entree bedraagt vijf Euro maar de eerste 100 bezoekers mogen gratis naar binnen!!! Deuren gaan open om 21.30 uur en de band zal beginnen rond 23.00 uur. We hopen jullie daar allemaal weer te zien.

Verder hebben we nog wat nieuws wat inmiddels al geen nieuws meer is, maar toch het vermelden waard is. De band Talisman (met Jeff Scott Soto in de gelederen) zou in april een optreden in De Boerderij, Zoetermeer gaan verzorgen. Alles was al in kannen en kruiken, inclusief het feit dat HEADS DOWN het voorprogramma zou verzorgen. Helaas is de gehele Talisman tour op het laatste moment afgezegd wegens logistieke problemen; men kreeg de band niet tegelijkertijd bij elkaar wegens verplichtingen elders. Jammer...

Een heel mooi jaar gewenst met veel ROCK!
HEADS DOWN


22-12-2006

Het ziet er naar uit dat HEADS DOWN het druk gaat krijgen in 2007. Naast het al geplande optreden in De Salon, Vlaardingen op 19 januari 2007 zijn er nu ook gigs gepland in Total Music, Schiedam op 17 februari 2007 en bij de Hells Angels in Kampen op 31 maart 2007. Tevens worden de data van in elk geval nog twee optredens binnenkort bekend gemaakt. We hopen jullie allemaal wederom te mogen begroeten!

Rest ons nog jullie allemaal super-rockende feestdagen te wensen en dat al jullie dromen mogen uitkomen in het magische jaar 2007!!

HEADS DOWN.


15-12-2006

Erik en Arjo hebben gisteren de bas- en drumpartijen opgenomen voor de snel te verschijnen demo van HEADS DOWN! In totaal zullen vijf songs op de demo verschijnen en welke dat worden, daar zullen jullie nog even op moeten wachten. Op korte termijn gaat Gert de gitaarpartijen inspelen en zullen Ian en Arjo met de zang het geheel completeren! Meer nieuws hierover zodra het komt!


Site gestart op 5 december 2006, deze is dus nog volop in aanbouw........